פתיח:
אדם רוכב למקום עבודתו על קורקינט ממונע (תופעה נפוצה ביותר במדינתנו ובעיקר באזור המרכז) וכתוצאה מהרכיבה הוא פוגע ברכב שחנה בצד הדרך. מעוצמת המכה הוא נחבל בגופו ומת מאוחר יותר מפצעיו, מי יפצה אותו ?
בימים אלה קבע בית המשפט בנצרת, כי הקורקינט הממונע אינו עונה על ההגדרה של "רכב מנועי"בחוק ולפיכך אינו מהווה "תאונת דרכים" כמשמעותו בחוק ואינו מזכה בפיצויים מחברת הביטוח או מקרנית.
באותה נשימה קובע בית המשפט, כי החברה היצרנית והמשווקת של הקורקינט (חברת טרקר ישראל בע"מ) שמכרה למנוח את הקורקינט מבלי לקבל את האישורים וההיתרים הדרושים עפ"י החוק, חשופה לתביעת נזיקין של הנפגע/העיזבון.
הואיל ונקבע בפסק הדין, כי חברת טרקר ישראל יצרה ושיווקה את הקורקינט שלא כדין, היא חויבה לפצות את עיזבון המנוח בסך 334,000 ש"ח.
צא ולמד, כי מי שבוחר לרכוב על קורקינט ממונע ונפגע אגב שימוש בו, אינו יכול לתבוע את חברות הביטוח ו/או את קרנית אך יכול גם יכול לתבוע את המשווקים ו/או היצרנים ו/או המייבאים (או כולם ביחד ולחוד) במקרה של נזק גוף שנגרם לו.
הוא הדין עם אדם שנדרס על ידי קורקינט – הלכה למעשה לא ניתן לתבוע את קרנית או חברת הביטוח (מהסיבות שפורטו לעיל) אלא ניתן לתבוע את בעל הקורקינט או הרוכב עליו באופן אישי, אך חשוב להיוועץ עם עו"ד המתמחה בתחום תביעות הנזיקין ונזקי הגוף טרם הגשת התביעה.
חשוב לזכור:
חשוב לזכור, כי אין בקביעת בית המשפט בעניין לעיל כדי לפגוע מזכותו של הנפגע לתבוע את חברת הביטוח לפי פוליסות פרטיות כגון תאונות אישיות, נכות מתאונה, אבדן כושר עבודה, ביטוח חיים ועוד, במסגרתן ניתן כיסוי ביטוחי לאובדן כושר עבודה ,לנכות צמיתה, מלאה או חלקית, שנגרמה עקב תאונה, ואשר בהתרחשותה קמה זכאות לקבלת פיצוי חד פעמי, כפי שהוגדר והוסכם מראש וכתלות בגובה הנכות שנותרה.
בנושא תאונות דרכים חשוב מאוד להיוועץ עם עורך דין המתמחה בתחום והמכיר את רזי הפסיקה וכן הוא מעודכן מעת לעת בפסקי הדין החדשים והרבים היוצאים מבתי המשפט השונים.
לקריאת פסק הדין במלואו נא לחצו (ת"א 49223-01-12 עזבון המנוח איל קולביץ' ואח' נ' טרקר ישראל בע"מ ואח')
משרדנו מתמחה ובעל ניסיון של שנים רבות בתביעות נזקי גוף וביטוח.