בימים אלה קבע בית הדין האזורי לעבודה בחיפה, כי גם כאשר תביעה להכרה בתאונת עבודה הוגשה זמן רב לאחר התאונה אין בכך כדי להוות סיבה לדחית התביעה על ידי המוסד לביטוח לאומי.
במקרה הנדון הוגשה התביעה למוסד לביטוח לאומי לאחר 4 שנים מיום קרות הארוע. לטענת המוסד לביטוח לאומי, השיהוי בהגשת התביעה כ-4 שנים לאחר התרחשות התאונה, מכרסם באפשרות בירור התביעה וביכולתו להתגונן כנגדה ולהיפרע מהמעבידים הנטענים ומשכך דין התביעה נגדה דחיה.
בית הדין דחה את טענת הנתבע וקבע, כי אין בהגשת התביעה באיחור כדי לפגוע בזכותו של המוסד לביטוח הלאומי לברר את נסיבות התאונה, במיוחד כאשר עצם התאונה לא היתה במחלוקת ופקיד התביעות בחר שלא לבצע חקירה נוספת מעבר לחקירות שבוצעו על ידי הגורמים המשטרתיים.
אומנם סעיף 296 לחוק קובע, כי על נפגע עבודה להגיש תביעתו להכרה בתאונה כתאונת עבודה בתוך 12 חודשים מיום התאונה ואולם מפסק דין זה עולה, כי ניתן להגיש התביעה גם בחלוף מועד זה והדבר לא יהווה סיבה לדחייתה.
משרדנו מבקש להדגיש, כי במידה והתביעה תוגש באיחור ויקבע שהנפגע זכאי לגמלה בגין התאונה, הגמלה תופחת ותשולם בכפוף להוראות החוק ומשכך ממולץ ורצוי לעמוד בדרישות החוק.
לקריאת פסק הדין במלואו נא לחצו (ב"ל (חי) 3107-11-11 בעניין עבד אלרחמאן קאסם נ' המוסד לביטוח הלאומי)